Komplex nedokončeného gotického kostela sv. Matěje a radnice vsi Obora (přestavěné na obytný dům již po r. 1659). V roce 1784 (či 1793) byl kostel zrušen a kolem r.1800 byl při přestavbě rovněž upraven na bytový dům.
Graficke pismenko Dům U tří zlatých korun či U tří korun, dříve též Rathaus stojí na místě tří starších objektů, které byly do jeho hmoty pojaty. Šlo o kostel sv. Matěje, nedokončenou budovu nového – většího kostela v osadě Obora – přestavěného v roce 1548, budovu radnice (uváděnou již v roce 1354) a malý domek včetně úzké uličky. Kostel byl podle některých pramenů zrušen později než sousední kostel sv. Jana, konkrétně až v roce 1793.
Kostel je těžko zjistitelný. Zachovala se jen část zdiva v prostřední části dnešního domu, v pravo od současného vchodu, zcela překrytá úpravou stavitele Hummela z roku 1804.

zaniklý
    Praha 1-Malá Strana