Hrady.cz
První zmínka o obci Vícov pochází z roku 1358. Farní kostelík sv. Floriána byl zřízen arcibiskupstvím na náklady obce v roce 1730, vysvěcen v roce 1750. Boční oltář je zasvěcen Panně Marii Růžencové.
Graficke pismenko V obci Vícov stojí kostelík sv. Floriána. Postaven byl roku 1730 na náklad obce. Vysvěcen byl o dvacet let později olomouckým biskupem K. Scherffenbergem. V kostele bývaly zvony sv. Jakub (1868), sv. Florián (1879) a umíráček (1840). Zajímavá je v kostele křtitelnice z černého mramoru se soškou na víku, v presbytáři jsou socha sv. Floriána a obraz Panny Marie s Ježíškem.
Smutnou zajímavostí obce je tragédie z konce 2. sv. války. 29. 4. 1945 bylo odvetou za přepadení německé kolony v obci partyzány odvedeno 10 místních mužů. Byli popraveni a jejich těla se nakonec našla po válce v poli u obce Suchý. Osm z nich je pohřbeno ve Vícově.

Svatý Florián (Florián z Lorchu)