Moje místa 0
Gotický farní kostel sv. Jiří založený ve 14.století ve vsi Přáslavice. Kostel je zmiňován v roce 1358. Byla to jednolodní stavba bez věže. Vedle kostela stála dřevěná zvonice zbourána r.1850. R.1871 byla lomená chrámová klenba podložena rovným stropem.
Kostel sv. Jiří
Graficke pismenko Obec Karlovice se nachází v semilském okrese cca 5 km východně od Turnova, leží na silnici první třídy č. 35, lze se do nich dostat i vlakem po trati č. 041 Turnov - Jičín , zastávka Karlovice - Sedmihorky.
Milan Caha, 17.7. 2007

historie

Karlovice se v písemných pramenech poprvé připomínají až v roce 1514 resp. 1543. V roce 1541 shořely na Pražském hradě Zemské desky, které byly vzápětí obnoveny a v následujících letech byly znovu zapisovány dřívější vklady. Tak byl v roce 1543 obnoven zápis o vkladu na panství Hrubá Skála, který byl již dříve učiněn zápisem z 28. července 1514. Zápis v roce 1514 učinil Jan Svojanovský z Boskovic, který byl nucen pro dluhy celé hruboskalské

Gotický farní kostel sv. Jiří byl založen ve 14.století a sloužil vsi Přáslavice, stávající na katastru dnešní obce Karlovice. Kostel je poprvé zmiňován v roce 1358, kdy byl na místní faru podáván farář dosud sloužící v Přepeři. Jednalo se o jednoduchou jednolodní stavbu bez věže. Vedle kostela stávala dřevěná zvonice se šlapacími zvony. Byla zbourána r.1850, když byla postavena kamenná věž kostela. R.1871 byla lomená chrámová klenba