Chrám pochází z první poloviny 14. století. Kostel utrpěl při požáru r.1779 a při rekonstrukci byla dokončena jeho barokní přestavba. Koncem 20. století prodělal kostel celkovou rekonstrukci a byla mu navrácena gotická podoba.
Graficke pismenko Město Uničov leží na přechodu Hané a Jeseníků. Nachází se 25 km severně od Olomouce a 17 km východně od Šternberka.
Kostel Nanebevzetí Panny Marie se nachází v centru města, 50 m západně od Masarykova náměstí.
V Uničově nalezneme celou řadu architektonických památek, Mariánský sloup, radnici, kostel Povýšení sv. Kříže, zbytky městských hradeb s Medelskou branou, kašnu s Neptunem, bývalou zbrojnici, dnes muzeum a další.

historie

Chrám pochází z první poloviny 14. století. Od svého založení kostel mnohokrát vyhořel. Vždy po požáru při obnově kostela postupně ztrácel svou původní gotickou podobu. Nejprve byl přestavěn renesančně a později, v 18 století, proběhla jeho přestavba v barokním stylu. Nejvíce kostel utrpěl při požáru roku 1779, kdy se zřítila křížová klenba a byly zničeny obě věže. Klenba chrámové lodi byla nahrazena klenbou barokní a celkově byla dokončena jeho

Olomouc  (OL)
    Uničov