Kostel Českobratrské církve evangelické vystavěn v novorenesančním slohu, jeho základní kámen byl položen 29. června 1936.
Celkový pohled na kostel Českobratrské církve evangelické
Graficke pismenko Kostel Českobratrské církve evangelické vystavěn v novorenesančním slohu, který se nachází v centru města Šenov patří k nepřehlédnutelným dominantám. Základní kámen byl položen 29. června 1936 a přesně za rok byl posvěcen tento nový evangelický chrám. V roce 1946 se sbor stal samostatným farním sborem. Šenovští evangelíci patřili původně ke sboru bludovickému, který byl součástí slezské církve augsburského vyznání s polským vedením. Kázalo se zde výlučně polsky a bylo-li více Němců pohromadě, pak i německy. V době první světové války dojížděli čeští evangelíci do blízké Ostravy, kde se konaly české bohoslužby za vedení kazatele ing. Winklera. ...
Miroslav BITTER (Ladislav Kiška, Starší historie a pamětihodnosti obce Šenova ve Slezku – Obecní úřad Šenov 1991), 17.7. 2007

61-62 Ostravsko
     Ostrava-město  (OV)