Kostel Československé církve husitské v Kunčicích pod Ondřejníkem. Obdélná budova s oktogonální vížkou a ustoupeným obdélný presbytářem a boční sakristií, byla vystavěna v roce 1928. Dnes chátrá.
průčelí husitského kostela
© Jan P. Štěpánek 06/2007
Graficke pismenko Kostel československé církve husitské v malebné podbeskydské obci Kunčice pod Ondřejníkem. Nachází se necelých 100 m od zdejšího římsko-katolického kostela sv. Máří Magdaleny.
Objekt kostela – modlitebny – byl vystavěn v letech 1928. Okolí kostela je volně přístupno a poměrně neupraveno, stejně tak kostel jak je vidno, je již dlouho neopravovaný a chátrá.

popis

Kostel tvoří obdélná patrová budova s vysokým trojúhelným štítem v němž je umístěno půlkruhové okno. Nad ním se nachází ze štuku husitský kalich. Po stranách hlavního vstupu jsou v průčelí dvě okna, nad nimi je trojice velkých obdélných oken. Průčelí zvýrazňují bosovaná nároží. Obě delší boční fronty jsou prolomeny trojicí vysokých obdélných oken v štukových šambránách. V severní fasádě je pod nimi v ose ještě boční vstup. Oboje v lizénových