Zámek vystavěl po roce 1654 brněnský ústav šlechtičen jako své letní sídlo. Přízemní budova zámku v letech 1811–12 zvýšena o první patro. Roku 1828 přeměněn na sýpku a byty, roku 1934 změněn na smaltovnu.
současný pohled od severovýchodu
Graficke pismenko Brněnská městská část Medlánky, se nacházejí v severní části Brna, mezi Královým Polem a Řečkovicemi, asi 5 km severně od centra Brna. Původně samostatná obec byla k Brnu přičleněna v roce 1919.
Zámek se nachází v centru Medlánek v Hudcově ulici, naproti Úřadu městské části. Dostupný je autobusy městské dopravy č. 41, zastávka Medlánky.
Zámek není veřejnosti přístupný.

historie

První zmínka o obci je z r.1237. Původně zeměpanský majetek byl postupně v držení různých vlastníků, jak měšťanů, tak i šlechty. V roce 1654 jej získal darem brněnský ústav šlechtičen a ten zde vystavěl raně barokní zámek, jako své letní sídlo. Přízemní budova zámku byla v letech 1811 – 1812 zvýšena o první patro. Roku 1828 přeměněn na sýpku a částečně na byty. V roce 1934 nevyužívaná sýpka změněna na provozovnu smaltovny a pro stejný účel byl

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)

Ukončená edice turistických map KOMPASS, 1:50 000, v roce 2006, Geodézie ČS.