Drobná kaple stojící mezi státem chráněnými staletými duby letními u raškovické Adámkovy vily.Jednoduchá obdélná stavba s půlkruhovým závěrem a trojúhelným štítem. V roce 2006 rekonstruovaná.
Nově opravovaná kaple u Adámkovy vily
© Jan P. Štěpánek 06/2007
Graficke pismenko Drobná církevní stavbička v podobě malé kaple stojí nedaleko raškovické Adámkovy vily, ve stínu mezi trojicí památkově státem chráněných dubů letních v severozápadní části obce, při silnici do Skalice.
Kdy byla kaple založena a stojí-li zde déle staleté duby či kaple dnes již nezjistíme. Dá se očekávat, že současně s výstavbou kaple vyly vysazeny i duby. Kdy to však bylo, nevíme. Ani na jedné z vojenských map nejde kapli rozeznat.

popis

Kaple je tvořena stavbou na půdoryse obdélníka s půlkruhově ukončeným presbyteriem.Od střechy je hmota stavby oddělena profilovanou podkorunní římsou. Průčelí je prolomeno dveřním vstupním půlkruhově ukončeným otvorem. V dřevěných dveřích je mříž, kterou lze vidět do interiéru. V současnosti prochází kaple rekonstrukcí a interiér je prázdný. Stavba dostává novou měděnou střechu a omítku. Ve štítě kaple se nachází rám, dnes prázdný, v němž

Frýdek-Místek  (FM)
    Raškovice