Kaplička sv. Anny pod Plánivou v místních sadech, podle tradice z let 1411-14, literatura ji datuje do poč. 18. století, snad na místě starší stavby, po stranách nese letopočty 1759 a 2000, renovována i v letech 1912 a 1949.
Dětkovice
Kaplička Pod Plánivou z l.1713-15 u obce Dětkovice.
Graficke pismenko Malebná kaplička pod vrchem Plánivou u obce Dětkovice, stojí obklopena místními sady. Jak informuje infotabule v obci, měla být postavena v letech 1411-14. Odborná literatura však datuje vznik stavby do počátku 18.století. Zda zde stávala starší stavba však není potvrzeno. Samotná kaplička nese po stranách vstupu letopočty 1759 a 2000. Renovována byla i v letech 1912 a 1949. Kulturní památkou je od roku 1958.
Ke kapličce se dostaneme, jestliže projdeme návsí a za kaplí v obci se dáme vlevo. Na konci obce jižním směrem asi po 100 m se pak v sadech objeví kaplička.
Ivo Rozehnal - zdroj informací - obec a Soupis nemovitých památek okr. PV/2012, 4.6. 2007