Kaple sv. Anny byla postavena r. 1836 (vysvěcena r. 1839). Kaple, stojící na návsi obce, je z čelní strany stíněna vzrostlými lípami. Od roku 1958 mezi chráněné památky ČR. Roku 2013 byl opraven krov a střecha kaple.
Dětkovice - kaple sv. Anny
Pohled z návsi.
© Ivo Rozehnal, 06/2007
Graficke pismenko V obci Dětkovice, situované u městečka Určice na Prostějovsku, stojí kaple sv. Anny. Pochází z roku 1836. Vysvěcena byla v roce 1839. Kaple, stojící na návsi obce, je z čelní strany stíněna vzrostlými lípami. Vedle ní, po pravé straně při dnešních domech č.17 - 21 a 90, stávala tvrz.
Kaple sv. Anny patří od roku 1958 mezi chráněné památky ČR. Roku 2013 byl opraven krov a střecha kaple.
Ivo Rozehnal - podle inform. tabule v obci, doplněno redakcí podle http://monumnet.npu.cz, https://www.vhodne-uverejneni.cz, 4.6. 2007

Prostějov  (PT)
    Dětkovice