Hrady.cz
Lovecký zámeček z počátku postavený v letech 1815 - 1817 v klasicistním slohu rodem Collaltů. Dnes využíván k příležitostným kulturním akcím.
Lovecký zámeček Aleje
Pohled na objekt od západu
Graficke pismenko Areál zámečku s přilehlými objekty byl založen rodem Collaltů v hlubokých kněžických a jestřebských lesích, byl vystavěn v letech 1815-17 v klasicistním slohu. Tento lovecký zámeček byl používán coby náhrada opuštěné myslivny v nedalekých Chaloupkách. Nyní je areál v soukromém vlastnictví, slouží k rekreaci a k příležitostným akcím (např. svatbám).
Marek Pouzar, 31.5. 2007

popis

Po příchodu kteroukoliv ze sedmi alejí se na mýtině otevírá hezký pohled na klasicistní patrovou budovu zámečku se žlutou fasádou, nástřešním altánkem a uvnitř upoutávajícím oválným sálem. V bezprostřední blízkosti vidíme tři hájenky a pozoruhodně zastřešenou studnou.
    Areál myslivny nazývané Aleje byl postaven v lesích bývalého brtnického panství v letech 1815 až 1817. Myslivna je klasicistní patrová budova se středovým oválným sálem a nástřešním altánem. V blízkosti další tři hájenky. Budova myslivny je kulturní památkou od roku 1958.