Skalní výchoz na severovýchodní straně kopce Na Skalici nad obcí Prádlo. Na jednom ze skalních suků stojí malá romantická kamenná stavba kruhového půdorysu nazývaná Poustevna. V okolí několik skal bizarních tvarů.
Poustevna
© Luděk Pitter 04/2007
Graficke pismenko Jižně od obce Prádlo se nachází kopec nazývaný Na Skalici. Na jeho severozápadní straně, na skalnatém výchozu v místě několika bizarních skal se na jedné z nich nachází nevelká kruhová romantická stavba, tzv. Poustevna, která je zachycena na fotografiích již z přelomu 19. a 20. stol. prakticky ve stejné podobě jako dnes. Ze samotné Poustevny není pro vzrostlé stromy, které místo obklopují žádný výhled. Výhled je až z okraje skalního výchozu, kam však nevede žádná cesta. Nevelké často osamocené skály zajímavých tvarů, nacházející se na poměrně malém území, jsou tak známé jen milovníkům skal. K Poustevně vede červená turistická značka. Většina turistických ...