Sloup se sochou Panny Marie, doprovázený na nižších částech podstavce sochami svatých Fabiana a Šebastiana. Práce některého příslušníka rodiny Platzerů (Richard?) z roku 1860 dokazuje dlouhotrvající přežívání barokních forem v prostředí jihočeského venkova. Rekonstruováno 2007–08.
Pohled od severu

Mariánský sloup v Radomyšli

Graficke pismenko Sloup se sochou Panny Marie, doprovázený na nižších částech podstavce sochami svatých Fabiana a Šebastiana stojí ve východní části radomyšlského náměstí mezi radnicí a bývalou školou (dnes zdravotní středisko). Práce některého z příslušníků rodiny Platzerů (Richard?) z roku 1860 dokazuje dlouhotrvající přežívání barokních forem v prostředí jihočeského venkova. Sousoší rekonstruováno v letech 2007–08 (Lukáš Hosnedl, Jan Korecký).
Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 3., Academia 1980, 30.5. 2011

socha, monument