Moje místa 0
Přesné datum výstavby gotického kostela není známo, ale r. 1361 byl již kostelem farním. Rekonstrukci kostela provedena r.1770. V podlaze kostela umístěn náhrobní kámen a pod ním hrobka. Ke kostelu patří zvonice, patrně postavená v 15. stol.
kostel sv. Petra a Pavla od jihozápadu
© Milan Caha 07/2008
Graficke pismenko Obec Přelíc leží 5 km jihozápadně od Slaného a 2,5 km severně od Smečna. Kostel sv. apoštolů Petra a Pavla je dominantní stavbou v obci a najdeme ho v severozápadní části obce, obklopen hřbitovem.
Obec je dostupná autobusovou dopravou několikrát denně ze Slaného a rovněž z Kladna.

Kostel a zvonice na hřbitově v Přelíci.
    Dřevěná dole šestiboká zvonice s kamennou podezdívkou a vnějšími kamennými schody. Roku 1984 byla zvonice opravena.
    Petr Pokorný, 30.4. 2007

historie

Kostel svatých apoštolů Petra a Pavla v Přelíci byl postaven v gotickém stylu ve 14. století. Přesné datum, kdy byl postaven není známo, je ale doloženo, že roku 1361 byl již kostelem farním. Původní stavba kostela měla ještě dvě věžičky, které byly odstraněny při rekonstrukci kostela v roce 1770. Stavba kostela byla provedena z lámané opuky a klenba z tesaného kamene. V podlaze uprostřed kostela je umístěn náhrobní kámen. Pod ním je hrobka a