V pol.18.st. na místě, kde kdysi stávala tvrz, vystavěna rezidence pro louckého opata, v letech 1789-96 přestavěná na barokní zámek. V letech 1948-68 sloužil jako škola. R.1984 přestavěn na rekreační a školící středisko a poč.21.st. změněn na hotel.
Zámek v Kravsku
Celkový pohled na průčelí zámku
© Pavel Vítek 04/2007
Graficke pismenko Obec Kravsko se nachází 10 km severozápadně od Znojma. Zámek leží 0,5 km východně od silnice I/38. Nachází se na západním okraji obce v rozsáhlém parku.
Zámek slouží jako hotel a přístupný je pouze pro hotelové hosty a návštěvníky restaurace. Zámecký park je veřejnosti přístupný.
Kravsko je dostupné autobusovou dopravou ze Znojma. Železnicí ze stanice Olbramkostel, na trati Jihlava – Okříšky – Znojmo, vzdálené asi 3 km.

Uzavření
    Při návštěvě v srpnu 2011 jsme bohužel zjistili, že hotel je uzavřen, restaurace s kavárnou též. Informace o uzavření nejsou nikde k dispozici a vypadá to na uzavření min. od ledna 2011. Jediná inforamce se týkala revitalizace parku, která má skončit v 11/2011. Na web stránkách není nic uvedeno www.zamekkravsko.cz
    Simona Šilarová , 19.8. 2011

historie

Osada Kravsko se připomíná již roku 1092 jako majetek louckého kláštera. Prvním panským sídlem byla tvrz, připomínaná v polovině 14. století. Zničena byla v 15. století za česko-uherských válek a v polovině 16. stol. již o ní není žádné zmínky. V druhé pol. 16. stol. jsou pozemky a obec Kravsko převedeny na premonstrátský loucký klášter a v pol. 18. stol. zde byla vystavěna rezidence pro louckého opata. V druhé pol. 18. stol. na základě

popis

Zámek je dvouposchoďová klasicistní budova s mansardovou střechou. Nad hlavním vchodem balkon nesený pilíři. Arkádová chodba spojuje zámek s novobarokní kaplí z roku 1847 na jižní straně. Součástí zámku je zámecký park s množstvím vzácných stromů a dřevin. V interiéru zámku se nacházejí zbytky štukové výzdoby a nástěnných maleb. Celkově ale byly interiéry dost nešetrně upraveny v období, kdy zámek sloužil jako škola. Před zámkem umístěna socha

Znojmo  (ZN)