Dominantou horské obce Bedřichov je kostel sv. Antonína, náležející k římskokatolické farnosti, děkanství Jablonec nad Nisou. Byl postaven v letech 1930 -1932 a v poslední době opraven.
Kostel sv. Antonína, Bedřichov
Graficke pismenko Bedřichov leží v horském údolí horním toku Bílé Nisy ve výšce 707 m.n.m. Původní sklářská osada je dnes známým centrem letní i zimní rekreace. Kostel sv. Antonína se nacházi v centru obce.
23.4. 2007

historie

Původní osada byla založena v 16. stol. na panství Melchiora z Redernu. K jejímu vzniku přispěl Peter Wander, který zde začal se sklářskou výrobou. Patrně na paměť Melchiorova otce Bedřicha I. (Friedricha) z Redernu dostala osada jméno Bedřichov. Kostel sv. Antonína je betonová a cihlová parafráze gotiky postavená v letech 1930 až 1932. V posledních letech byl kostel opraven a v roce 2005 získal nové zvony. Obdélníková loď je na východě

L.P. (Kolektiv autorů: Umělecké památky Čech 1, [A/J], Academia, 1977), 23.4. 2007

Liberecký kraj