Moje místa 0
Raškův kámen – izolovaný vápencový blok vznikl odtržením od korálového útesu a přemístěním podmořským sesuvem do hlubší části mořské pánve. Na nejvyšším místě skály byl vybudován v roce 1951 železný vyhlídkový můstek.
Hlavní obrázek místa
Raškův kámen se nachází 495 m n.m. Čnící, zdaleka viditelné vápencové skalisko je nazváno podle původního majitele okolních lesů – zemana Rašky.
Graficke pismenko Raškův kámen se nachází 495 m n.m a k tomuto místu Vás dovede zelená turistická značka. Na nejvyšším místě skály vybudovali v roce 1951 členové kopřivnického Klubu československých turistů železný vyhlídkový můstek (výška můstku nad přístupovou cestou je 50 metrů). Čnící, zdaleka viditelné vápencové skalisko je nazváno podle původního majitele okolních lesů – zemana Rašky. Z můstku se naskýtá úchvatný pohled ve směru ke štramberskému Kotouči, na masiv kopřivnických hor s Červeným kamenem, na část města Štramberka a Bílou horu. Pod Raškovým kamenem ve srázných zajímavých roztokách sbírá své prameny potok Kopřivnička s ložisky vápencového tufu. V okolí ...
Miroslav BITTER, 19.4. 2007