Kostel sv.Václava pochází ze 14. století. Pozoruhodná gotická neomítnutá kamenná věž. Barokně přestavěn roku 1731. Nejnutnější opravy kostela provedeny v l.1991–1992. Roku 2002 provedeno statické zajištění kostela.
Kmetiněves - kostel sv. Václava
© Pavel Vítek 03/2007
Graficke pismenko Obec Kmetiněves leží 7 km severozápadně od Velvar. Leží při silnici č. II/239. Dostupná je buď vlakem ze stanice na trati Roudnice n. Labem – Zlonice a nebo autobusem z Kladna, Slaného, Velvar a také z Prahy linkou Praha - Kmetiněves.

historie

První zmínka o obci Kmetiněves se objevuje již v 2. polovině třináctého století, bezpečně doložena je v roce 1336. Kostel sv. Václava pochází ze 14. století. Pozoruhodný je gotickou neomítnutou kamennou věží. Barokní přestavbou prošel kostel roku 1731. Nejnutnější opravy kostela byly provedeny v letech 1991 – 1992. V roce 2002 bylo provedeno statické zajištění kostela.

Kladno  (KL)
    Kmetiněves