Barokní sousoší sv. Jana Nepomuckého z roku 1759 v jihovýchodním nároží náměstí. Podstavec je o 40 let mladší.
pohled na sousoší z náměstí
© Jan P. Štěpánek 07/2008
Graficke pismenko Barokní sousoší věnované českému světci sv. Janu z Nepomuku patří k velmi významným sochařským památkám podbeskydského města Frýdlantu nad Ostravicí. Zvídavý turista jej nalezne v úzké soutce mezi dvěma měšťanskými domy v jihovýchodním nároží hlavního frýdlantského náměstí. Sousoší sv. Jana Nepomuckého je tvořeno vysokým podstavcem se staročeským nápisem v ozdobné kartuši a samotným sousoším, které se skládá ze čtyř postaviček andílků při světcových nohou a postavy poloklečícího sv. Jana z Nepomuku v církevním hábitu s pozlaceným křížem ve vztyčené pravé ruce a levou rukou na prsou. Kolem hlavy má světec pozlacenou svatozář. Socha ...
Jan P. Štěpánek podle M. Oliva: Frýdlantský uličník, Frenštát p. R. 2000, 10.3. 2007

socha, monument