Kostel sv. Petra a Pavla postaven na přelomu 19. a 20. století v novogotickém stylu. Věž vysoká 50 metrů zakončena čtyřmetrovým železným křížem. Hlavní oltář se sochami sv. Petra a Pavla. Kostelní okna osazena barevnými vitrážemi.
Kostel sv. Petra a Pavla v Trutnově - Poříčí
© Pavel Vítek 9/2007
Graficke pismenko Trutnov – Poříčí, městská část Trutnova, leží východně od centra města při silnici č. I/14, Trutnov – Náchod.
Kostel sv. Petra a Pavla se nachází v centru Poříčí, vlevo při jízdě z Trutnova. Jeho charakteristická vysoká věž je nepřehlédnutelná.

popis

Kostel sv. Petra a Pavla byl postaven na přelomu 19. a 20. století v novogotickém stylu. Projekt kostela vypracoval trutnovský stavitel Vincenc Baier. Kostelní věž dosahuje výšky 50 metrů a je zakončena čtyřmetrovým železným křížem. Nad vstupním portálem v západním průčelí kostela, pod věží, je zasazena pamětní deska se základními údaji o kostele. V interiéru kostela se nacházejí tři oltáře. Hlavní oltář zdobí sochy patronů kostela sv. Petra a

Trutnov  (TU)
    Trutnov-Poříčí