Středověký židovský hřbitov s více než 1000 náhrobků (nejstarší z 18. st.) převážně barokních a klasicistních. U vstupu obřadní síň (cca 1900), dále památník obětem holokaustu.
Graficke pismenko Nejstarší dochované náhrobky pocházejí z poloviny 18. stol. (1729, 1733, 1744). Poslední pohřeb zde byl uskutečněn v roce 1970. Dnes se již k pohřbívání nepoužívá. Roku 1956 byl odhalen památník obětem holokaustu
Misithiel Goliash, 24.2. 2007

popis

Hřbitov patří mezi nejlépe zachovalé a udržované židovské hřbitovy na Moravě. Je nepravidelného téměř lichoběžníkového tvaru. Materiál starších náhrobků je převážně pískovec, žula, a mramor, novejších černá žula a mramor. Náhrobky se nacházejí v dobrém stavu, pouze vyjímečně jsou pokácené. Ve střední části hřbitova je původní studna s litinovým rumpálem. Porost stromy(tůje, javory) jsou především ve střední části hřbitova.Počet náhrobních

židovské památky
     Hodonín  (HO)