Původně románská rotunda z poč.13.st. Okolo r.1400 přestavěn v gotickém slohu. Roku 1858 naposledy rozšířen o západní část a přistavena novogotická zvonice, později zase zbouraná. Barokní zařízení kostela je v současné době uloženo v depozitáři.
© Milan Caha 09/2009
Graficke pismenko Obec Vrapice, součást města Kladno, leží na jeho východním okraji. Obcí prochází silnice II/101 Kladno – Kralupy nad Vltavou. Kostel pak najdeme při silnici spojující Vrapice s Buštěhradem, nedaleko od známé Buštěhradské haldy.

historie

Kostel sv. Mikuláše je původně románská rotunda z počátku 13. století. Kolem roku 1400 kostel přestavěn v gotickém slohu. V roce 1858 byl naposledy podstatně rozšířen o západní část. Tehdy byla u kostela postavena novogotická zvonice. Ta byla později zase zbourána. Barokní zařízení kostela, umělecky cenné, je v současné době uloženo v depozitáři.

Kladno  (KL)
    Kladno-Vrapice