Částečně dochované tvrziště na okraji vsi. Existence tvrze není písemnými prameny doložena, ale v roce 1419 se připomíná Henslin z Tlesek. V 1. polovině 15. století však byla tvrz vypálena a již nebyla obnovena.
tvrziště Tlesky
Příkop a val tvrziště.
Graficke pismenko Ves Tlestky je v současnosti místní částí obce Drahouš. Tvrziště se nachází za posledním domem východního okraje vsi, vlevo od silničky z Tlestek do Drahouše.
Marek Skýpala, 12.2. 2007

Střípek historie
    I přesto, že existence tvrze není písemnými prameny doložena, se v roce 1419 připomíná Henslin z Tlesek. Archeologický výzkum však výstavbu tvrze položil na přelom 13. a 14. století. V 15. století byla tvrz vypálena. Tato skutečnost je dávána do souvislosti s husitskými válkami a již nebyla obnovena.
    III.díl Encyklopedie českých tvrzí, Praha 2005, 12.2. 2007

popis

Tvrziště není nijak velké, neboť jeho průměr dosahuje asi 10 metrů. Hlavní stavbou byla roubená budova na kamenné podezdívce spojované jílem. Okolo jádra byl příkop a val, který je dnes pěkně dochován především na severovýchodní straně.