Opravdu jen skromné zbytky středověké tvrze v podobě terénních vln a tvarů jsou k vidění v malé osadě Režný Újezd. Ves byla poprvé zmíněna v roce 1366. Malé zemanství zaniklo patrně v 15.století, kdy byl Režný Újezd připojen k jiné malé osadě – Borči.
Tvrziště Režný Újezd
Terénní vlna je jediným pozůstatkem.

Opravdu jen skromné zbytky středověké tvrze v podobě terénních vln a tvarů jsou k vidění v malé osadě Režný Újezd nedaleko Lovosic.

Graficke pismenko Místo tvrziště se nalézá na jihozápadním okraji osady. Nejlépe se k němu dostanete pokud se z obce vydáte po naučné stezce na vrch Boreč. Samotné tvrziště lze hledat ve výškové úrovni studánky, která je přímo při naučné stezce. Tvrziště se rozkládá na pozemcích místních zahrádek a přilehlém poli.
12.2. 2007

Střípek historie:
    II.díl Encyklopedie českých tvrzí, Praha 2000, 12.2. 2007

popis

Až do 90.let 20.století se dochovalo výrazné kruhové tvrziště. Při terénních úpravách však téměř zaniklo.
    12.2. 2007
    Režný Újezd je ves v sedle mezi Lovošem a Borečským vrchem, 4 km západně od Lovosic. Na jihozápadní straně vsi je kruhové tvrziště se širokým příkopem. Různé prameny uvádí, že v zahradách bývalého poplužního dvora (status - panský dvůr s náležícími pozemky a personálem, č.p. 2 - možno vidět na fotografii vsi z vrcholu Lovoše) stávala gotická tvrz, jejíž rozloha byla cca 40 m2. V současné době není pozemek přístupný a jsou patrné pouze