Vodní tvrziště v nepřístupném zemědělském dvoře. Přídomkem z Údrče se honosil významný rytířský rod 14.století. Rytíři si sami odvozovali původ od Smila, který byl zmiňován ve druhé polovině 12.století. Tvrz byla opuštěna na počátku 16.století.
Tvrziště Údrč
Fotka přes plot. Samotné místo je nedostupné, tak jen celková fotografie.

Vodní tvrziště v nepřístupném zemědělském dvoře.

Graficke pismenko Tvrziště je nutno hledat v poněkud izolovaném zemědělském dvoře, který se nachází jižně od vlastní obce. Místo samotné je však v zemědělském areálu. Nachází se za jižním křídlem novějšího, renesančního panského domu.
12.2. 2007

Střípek historie:
    III.díl Encyklopedie českých tvrzí, Praha 2005, 12.2. 2007
    Vodní tvrziště v nepřístupném zemědělském dvoře. Archeologický nález dokládá existenci tvrze ve 14.století. Přídomkem z Údrče se honosil významný rytířský rod 14.století. Rytíři si sami odvozovali původ od Smila, který byl zmiňován ve druhé polovině 12.století. Údrčtí si ves s tvrzí udrželi do 15.století. Tvrz byla opuštěna na počátku 16.století tehdejší panstvo – Stenisdorfové si vystavěli nové sídlo poblíže tvrze.
    12.2. 2007

Zbylo tam něco?
    Dochovalo se jádro o rozměrech 20 x 30 metrů a ze severu a východu jej obklopuje dosud zavodněný příkop. Před příkopem je vyhozen val. Archeologický nález dokládá existenci tvrze ve 14.století.

Karlovarský kraj
     Karlovy Vary  (KV)