Barokní pískovcové sousoší z r. 1714 od F. Tollingera z Litoměřic. Na sloupu skupina Nejsvětější Trojice s obláčky a andílky, na nárožích postavy svatých, kolem balustráda s dalšími 13 plastikami na pilířích. Na čelní straně letopočet 1714.
Sloup Nejsvětější Trojice
Graficke pismenko Blíževedly se většině z nás vybaví spíš jako místo odkud je to již jen kousek ke zřícenině hradu Hřídelník, který stojí při jižním okraji obce. Neměli bychom však jen v obci zaparkovat, nejdeme zde i množství zajímavých památek, zděné i dřevěné domy z 18. a 19. stol., místní kostel a kapli. Sloup Nejsvětější Trojice najdeme prakticky v centru obce.
11.2. 2007

historie

Barokní sousoší z roku 1714 od F. Tollingera. Na sloupu skupina Nejsvětější Trojice, na nárožích postavy svatých (sv. Vojtěcha, sv. Václava, sv. Víta a sv. Jana Nepomuckého), kolem balustráda s dalšími 13 plastikami na pilířích.
    Turistický průvodce č.21 - Máchův kraj (nakl. Olympia), 24.1. 2007