Nejmladší sakrální stavba Prostějova, postavená v letech 1909 – 1912 na náklad Anny Pavlovské podle projektu architekta Čeňka Venclíka. Slavnostně vysvěcena 1. září 1918 prostějovským farářem P. Karlem Dostálem.
Kaple Andělů strážných v Prostějově
Graficke pismenko Kaple sv. Andělů Strážných se nachází v Mánesově ulici v Prostějově. Svým umístěním a výškou je schována v místní zástavbě. Nad vstupním prostorem je vybudována malá věžička s lucernou zvoničky. Byla vybudována v letech 1909 - 1912, na náklad jisté Anny Pavlovské. Projekt pochází od architekta Čeňka Venclíka, stavbu provedl Rajmund Pavlovský. Vybavení kaple není nijakl umělecky hodnotné a převažuje dřevěný interiér. Vysvěcena byla 1. září 1918 prostějovským farářem P. Karlem Dostálem Lutinovem. V dnešní době kaple slouží jen na svátek Andělů Strážných.

Prostějov  (PT)
    Prostějov