Hrady.cz
Kostel pochází z 11. století, přestavěn byl ve 3. čtvrtině 12. století a kompletně obnoven byl v roce 1601.
Kostel sv. Klimenta se nachází hned vedle kostela sv. Václava, který stojí u silnice ze Staré Boleslavy na Brandýs nad Labem.
Aleš Marek, 1.1. 2007

historie

Při jihovýchodním nároží kostela sv. Václava se nachází Kostel sv. Klimenta, pocházející patrně z 11. století, přestavěn byl v 3. čtvrtletí 12. století, obnoven po roce 1601, opravován a nově sklenut roku 1857. Okolo roku 1900 byli objeveny nástěnné malby, které byly zakonzervovány a nově zrestaurovány.
    Aleš Marek podle / Uměleckých památek Čech, svazek třetí, v roce1980 vydala Academia/., 1.1. 2007