Drobná kaple Máří Magdaleny na úpatí vrchu Skalka, na pomezí Kozlovic a Kunčic pod Ondřejníkem. Stojí při tzv. Valašském chodníku, který spojoval valašské pastevce v zadních horách s vrchností na hradě Hukvaldy.
Průčelí kaple Máří Magdaleny
© Jan P. Štěpánek 08/2007
Graficke pismenko Stranou zájmu a pohledů stojí skrytá mohutnými stromy kaple Máří Magdaleny na pomezí katastru podbeskydských obcí Kozlovice a Kunčice pod Ondřejníkem, na úpatí Skalky (964 m). Při kapli se nachází turistický rozcestník zelené a žluté turistické značky. Zajímavou trasu určuje žlutá značka, která jde po tzv. bývalém Valašském chodníku, který fungoval jako spojnice valašských pastevců v zadních horách a panských úředníků na hradě Hukvaldy.

popis

Drobná bezslohová obdélná kaple s mírně ustoupeným půlkruhovým závěrem. Střechu kryje zelená plechová střecha. Nad vstupní stranou se tyčí trojúhelný štít. Interiér kaple je pečlivě udržován.

Frýdek-Místek  (FM)
    Kunčice pod Ondřejníkem