Raně gotický špitální kostelík Nejsvětější Trojice ve Šternberku. První zmínka o kostelu pochází z 3. února 1376 z listiny, kterou vydal olomoucký biskup Jan ze Středy v Kroměříži.
Pohled od východu
Graficke pismenko Kostel se nachází na křižovatce ulic Olomoucká a Svatoplukova, jižně od centra města. Přístupný během bohoslužeb, které se konají pravidelně v neděli od 7.30, v pondělí od 18.30 (v zimě od 18.00), ve středu od 18.00 a poslední pátek v měsíci od 15.00.
Ivan Grisa, dle internetových stránek Arcibiskupství olomouckého, 12.5. 2009

Špitální kostelík Nejsvětější Trojice ve Šternberku
    Filiální kostel Nejsvětější Trojice, zvaný taktéž špitální, který se nachází v jedné ze zatáček Olomoucké ulice, není na první pohled příliš zajímavou stavbou, a to zejména několik posledních let poté, co bylo provedeno odstranění narušených omítek, což mu na kráse příliš nepřidalo. Celkově ale nikterak výrazně vzhledově nevybočuje ze slohového kontextu šternberského centra. Toto zdání ale klame, neboť navzdory omlazujícímu klasicistnímu

Pavel Navrátil, 26.12. 2006