Farní kostel založený v městečku Bochově koncem 15. století, nejméně 100 let po jeho založení. Nově vystavěn 1579. Přestavba do dnešní podoby po požáru 1666. Jednolodní orientovaná stavba na jižním okraji historického města.
Kostel od západu
© Ivan Grisa 08/2009
Graficke pismenko Kostel stojí jižně od bochovského náměstí, kde jsou i autobusové zastávky. Ze silnice I/6 je možno odbočit u pumpy (křižovatka se silnicí do Toužimi) a následně vpravo (Pražská ulice). Parkování je možné přímo u kostela.
Do kostela lze nahlédnout, pravidelné bohoslužby se zde dle údajů plzeňského biskupství nekonají.

Kostel svatého Michaela Archanděla v Bochově
    Farní kostel založený koncem 15. století v městečku Bochově, nejméně století po jeho založení. Do té doby sloužil tomuto účelu kostel sv. Jakuba v původní vsi (dnes pod hradem Hartenštejnem, viz heslo). Nově vystavěn 1579 nákladem Stensdorfů ze Stensdorfu. Přestavba do dnešní podoby proběhla po požáru roku 1666. Jednolodní orientovaná stavba na jižním okraji historického města. Pozoruhodná je skupina Olivetské hory v podvěžní kapli. Jižně od

Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 1, Academia 1977, 29.8. 2009