Trojlodní bazilika se zvonicí umístěnou asymetricky. Hlavní modlitebna se nachází ve zvýšeném přízemí. Přístupná je monumentálním schodištěm se šesti sloupy s hlavicemi. Celý chrám je završen kopulovou střechou s lucernou a věžičkou.
Husův sbor církve československé
Vstupní schodiště
© Pavel Vítek 12/2006
Graficke pismenko Husův sbor církve československé husitské v Olomouci leží nedaleko centra města, u zimního stadionu a fotbalového Androva stadionu.
Olomoucký Husův sbor je evidován jako kulturní památka.

popis

Husův sbor církve československé husitské je trojlodní bazilika se zvonicí umístěnou asymetricky. Hlavní prostora modlitebny se nachází ve zvýšeném přízemí. Přístupná je monumentálním schodištěm se šesti sloupy s hlavicemi. Celý chrám je završen kopulovou neckovitou střechou s lucernou a věžičkou. Vstupní část i apsidy jsou půlkruhově ukončené. V zadní části kostela je věž zakončená kalichem, umístěná asymetricky k tělesu chrámu. Chrám byl

Olomouc  (OL)
    Olomouc