Moje místa 0
Postaven v druhé čtvrt.16.st. Ve dvorní části dochovány klenuté renesanční arkády. Barokní přestavba probíhala v l.1725 – 1734. V r.1875 pořízeny novorokokové interiéry s velkou památkovou hodnotu.
Petrášův palác
© Pavel Vítek 12/2006
Graficke pismenko Dvoupatrový výstavný Petrášův palác se nachází na olomouckém Horním náměstí v řadě domů vedle Moravského divadla. Byl vystavěn v druhé čtvrtině 16. století na místě dvou středověkých domů, z nichž se dochovaly klenuté sklepní prostory. Palác má menší dvůr a dvorní křídlo má dochované klenuté renesanční arkády. Kamenná arkádová okna původně mělo i hlavní průčelí obrácené do náměstí Dům získal nynější název až v 18. stol. kdy palác získala Anna Marie svobodná paní Petrášová, vdova po císařském generálovi. Rozsáhlá barokní přestavba domu na reprezentační sídlo probíhala mezi lety 1725 – 1734. Hlavní kamenný vstupní portál s atlanty a vázami nese ...

Notice: Array to string conversion in /var/www/hrady/https/index_mista_oid.php on line 430