Renesanční palác z roku 1583. Třípatrová budova postavená na místě gotického domu. Dochovaný mázhaus s původními renesančními klenbami, průčelí a arkýř s renesanční kamenickou výzdobou. Průčelí barokně upraveno, nejvyšší patro je novodobá nadstavba.
celkový pohled na palác z Dolního náměstí
© Jan P. Štěpánek 04/2009
Graficke pismenko Palác se nachází v Olomouci na Dolním náměstí na rohu s Lafayetovou ulicí. Renesanční palác byl postaven měšťanskou rodinou Hauenschildů patrně roku 1583. Jedná se o rozlehlou nárožní třípatrovou budovou, postavenou na místě staršího gotického objektu. Z období středověku se dochovaly pouze klenuté sklepy. Dochovaný rozlehlý mázhaus s původními renesančními klenbami a průčelí s velmi bohatou renesanční kamenickou výzdobou, ať již se jedná o portál či nárožní arkýř s figurálními reliéfy. Výzdoba arkýře čerpá náměty z příběhů v Ovidiových Metamorfózách. Průčelí prošlo barokní úpravou na počátku 18. století, nejvyšší patro je novodobou ...

Notice: Array to string conversion in /var/www/hrady/https/index_mista_oid.php on line 163 ostatní
    Array