Radnice postavena v letech 1769-70 a upravována v průběhu 19.století. Palácová dvoupatrová stavba v barokním slohu, s mansardovou střechou. Uprostřed nad nikou je nízká věž s bání. V oblouku nad balkonem umístěn reliéf městského znaku.
Radnice v Čáslavi
© Pavel Vítek 12/2006
Graficke pismenko Královské město Čáslav vzniklo okolo poloviny 13. století za vlády Přemysla Otakara II a bylo vybaveno základními právy, které z něho učinily samostatnou obec.
Radnice byla postavena v letech 1769-70 Janem Josefem Wirchem a upravována v průběhu 19.století. Jedná se o palácovou dvoupatrovou stavbu v barokním slohu, s mansardovou střechou. Uprostřed průčelí je nika přes dvě patra se sloupy po stranách, nad nikou je nízká věž s bání. V oblouku nad balkonem je umístěn reliéf městského znaku. Radnice mívala podloubí, které bylo v r. 1836 zazděno.

Kutná Hora  (KH)
    Čáslav