Poutní kostel Panny Marie Pomocné na Kamenci, s dřevěnou poustevnou, byl postaven v letech 1754 až 1763 stavitelem Boh. Kühnem. Zařízení je barokní. Hlavní oltář zobrazuje P.Marii, doplňují dva boční oltáře.

Teplice nad Metují- kostel Panny Marie Pomocné

Poutní kostel Panny Marie Pomocné se nachází ve čtvrti Kamenec,u kostela je dřevěná poustevna a stejně jako kostel pochází z roku 1754-1763.
Jaroslav Černín, 10.12. 2006

turistické

Teplice nad Metují leží v severovýchodní části východních Čech. V okolí se rozkládá mohutné skalní město Teplicko-adršpašských skal. První písemná zmínka o obci je z roku 1362. Poutní kostel Panny Marie Pomocné na Kamenci, s ivanitskou poustevnou, byl postaven v letech 1754 až 1763 z nadání nobilitovaného pražského doktora medicíny a filosofie Jana Maxmiliána z Peitersbergu stavitelem Bohuslavem Kühnem. Zařízení je barokní. Hlavní oltář