Moje místa 0
Kostel sv. Jakuba Většího vystavěn na místě původního dřevěného kostelíčku v letech 1720 - 1723 pravděpodobně podle plánů Kryštofa Dientzenhofera. Barokní stavba vyvystavěná na protáhlém osmibokém půdorysu, z omítaného kamene.

Ruprechtice - Meziměstí

Graficke pismenko Ruprechtice jsou od 1.1.1986 místní částí města Meziměstí. Obec leží severovýchodně od Meziměstí, 9 km severozápadně od Broumova, na úpatí Javořích hor.
Obec vznikla někdy kolem roku 1250. Na místě původního dřevěného kostelíčku byl v letech 1720 - 1723 vystavěn Kostel sv. Jakuba Většího, pravděpodobně podle plánů Kryštofa Dientzenhofera. Barokní stavba je vybudována na protáhlém osmibokém půdorysu, z omítaného kamene. K jednolodnímu kostelu přiléhá sakristie a předsíňka.
9.12. 2006

Kostel sv. Jakuba Většího
    Kostel sv. Jakuba Většího stojí na místě původního dřevěného z r .1386, který několikrát vyhořel. V 16 století se stal evangelickým katolickým byl znovu až v průběhu třicetileté války. Nynější kostel od Kryštofa Dientzenhofera stojí od roku 1721. Nad vchodem kostela je vsazena šestiboká mramorová deska s nápisem FILIO / TONITRUI / S.IACOBO MAJORI /EXCITAVIT 1721 / O.A.B. což v překladu znamená Synovi hromu, sv. Jakubu Většímu zbudoval Otmar,

Jaroslav Černín, 5.12. 2006
    Sv. Jakub Starší (Větší, syn Zebedeův, apoštol) – historie, legendy, atributy