Hrady.cz
Dřevěný kostel ze 14.stol. zanikl koncem 16.stol. Nahrazen barokním dřevěným kostelem. V letech 1722-1727 vystavěn nový zděný podle projektu Kiliána Ignáce Dientzehofera. V těsném sousedství stojí původní barokní fara.
2005

Heřmánkovice -Kostel Všech svatých

Graficke pismenko První zmínky o kostele jsou z r . 1353 ještě dřevěný kostel ovšem zanikl koncem 16.století.Byl ovšem nahrazen kostelem novým barokním ovšem taky dřevěném.V letech 1722-1727 začal opat Otmar Zinke se stavbou nového zděného ,základní kámen byl pložen 8.listopadu 1722.Autorem tohoto projektu je Kilián Ignác Dientzehofer.V těsném sousedství kostela je vzácně zachovalá původní barokní fara.Obydlí faráře s menším hospodářstvím si vzácně zachovalo kouzlo umocněné navíc absolutní absencí pozdějších úprav a přestaveb .
Jaroslav Černín, 1.12. 2006