Kostel z doby založení horního hradu, přestavěn r. 1600. Dnešní kostel z přestavby z r. 1847, postaveny nové věže a chrámová loď ve slohu tudorovské pseudogotiky. Kněžiště s oltářem z r. 1890.

Kostel sv.Michala

Graficke pismenko Kostel sv. Michala, původně v Horních Otaslavicích, vznikl v době založení Horního hradu. Je znám i první farář jménem Jan, z roku 1330. Někdy kolem roku 1600 byl kostel přestavěn Janem Žalkovským. Tento počin připomíná kamenný klenák s jeho erbovním znamením. V kostele jsou znázorněny i erby pánů ze Sovince, Elišky z Kumburku a Machny z Valdštejna. Tehdy byla postavena věž zvonice a pověšeny zvony. Pod věží byla kostnice a kolem kostela hřbitov. V roce 1847 byla věž nahrazena dvěma novými a kostel přestavěn v pseugotickém slohu. Farní matrika je vedena od roku 1684. Součástí celého svatostánku je i fara. Je ...