Zámek nechal postavit Chotěšovský klášter koncem 17.stol. v barokním stylu. V padesátých letech 20.stol. tehdejší vlastník JZD nechal zámek zpustnout a zdevastovat. V neutěšeném stavu je dodnes.
Pohled na zámek od jihozápadu
© Pavel Vítek 11/2006
Graficke pismenko Přestavlky se nacházejí 8 km západně od Přeštic. První zpráva o obci pochází z roku 1243.
Zámek ze 17. století stojí v centu obce proti Obecnímu úřadu v areálu bývalého dvora. Zámek se nachází v žalostném stavu a veřejnosti není přístupný. Vlastní zámek je opuštěný, nevyužívaný, i když v celém areálu i se zámkem působí několik společností.

historie

Nejstarší panské sídlo v Přestavlkách existovalo již v první polovině 13. století. Ovšem o jeho poloze a stavební stavební podobě není nic známo. A stejné lze říct i o jeho dalších podobách až do 17. století. Poslední zbytky tohoto sídla patrně zmizeli při požáru přestavlckého dvora koncem 17. století. Tehdy se vlastníkem přestavlckého zboží stal Chotěšovský klášter. Nový vlastník nechal obnovit poplužní dvůr a v jeho areálu vystavět zámeckou

PhDr. Jiří Úlovec, Ohrožené hrady, zámky a tvrze Čech, Libri 2005, 23.11. 2006