Královská Prokopská dědičná štola byla ražena jako páteřní. Dříve nesla též název Kašparova štola. Jedná se o nejvýznamnější dílo Centrálního stříbrského revíru, vznikla počátkem 16. stol. V roce 1743 převzal štolu stát (rakouský báňský úřad), v té době měla délku 2,5 km.
© Luděk Pitter 03/2004
Graficke pismenko Královská Prokopská dědičná štola je 6. zastavením naučné stezky „Středověké hornictví na stříbrsku“. Dříve též mimo jiné měla název Kašparova štola. Jedná se o nejvýznamnější dílo Centrálního stříbrského revíru. Tato štola byla ražena jako páteřní. Štola vznikla počátkem 16. stol. V roce 1743 převzal štolu stát (rakouský báňský úřad), v té době měla délku 2,5 km. Prokopská štola je nejzasším místem naučné stezky. V jejím okolí můžete najít další štoly a přes řeku se vám otvírá pohled na zříceninu kostela sv. Maří Magdaleny, bývalý klášter minoritů a bývalý pivovar. Nyní přejdete po červené lávce přes řeku Mži a budete se vracet zpět po levém břehu ...

Tachov  (TC)
    Stříbro