Hrady.cz
Vznik kostela je datován do let 1613-1623. Severní věž byla přistavěna v letech 1674-75 a jižní věž v letech 1748-1749. Ambity byly dostavěny po roce 1729.
Celkový pohled
Graficke pismenko Kostel je vystavěn na místě staršího kostela v letech 1613–1623, stavebním mistrem Jakubem de Vaccanim, podle návrhu architekta G. M. Filippiho. Severní věž byla přistavěna v letech 1674–75, jižní věž v letech 1748–49. V letech 1728–32 byly dostavěny ambity a po roce 1729 byly provedeny boční vchody do kostela. Jednolodní s postraními výklenkovými kaplemi, s užším obdélníkovým polokruhovým ukončeným presbytářem a s dvěmi hranolovými věžemi, které mají cibulové báně po stranách. Okolo na třech stranách je terasa s balustrovým zábradlím, na východní straně vymezují trojkřídlé ambity obdélníkový dvůr. Západní průčelí se středovým rizalitem je ...
Aleš Marek /Umělecké památky Čech. Československá akademie věd. Ústav teorie a dějin umění. Vydala Academia v roce 1978., 11.10. 2006