Původně malý renesanční zámek, který pochází snad z doby končící renesance, sloužící jako letní sídlo. Jednalo se o jednopatrovou budovu z lomového kamene. Přes proběhlé modernizace se i dnes jedná o zajímavou a ojedinělou stavbu.
Letohrádek ze silnice
Hlavní budova s přistavěnou vilkou kol.1920
Zámeček se nachází při křižovatce silnic I./34 a I./35, na západním okraji obce Koclířov.

Pozdně renesanční letohrádek
    Oválná stavba na dolním konci obce Koclířov pochází snad z doby končící renesance. Na korouhvičce dnes již neexistující malebné střechy četl Zd.Wirth, resp.jeho spolupracovníci ještě na konci 19.století letopočet 1601 či 1691, kdy jej přisuzovali datu přestavby. V té době již byla dvoupatrová budova valně neudržovaná a neidentifikované stavby v okolí ve zbytcích. Při pozemkové reformě koupil tuto věž statkář Kretzel z protější malebné usedlosti

Jaromír Lenoch (upr. JC), 29.9. 2006