Renesančně-barokní kostel ze 16. a 18. století s gotickými základy a se zajímavě řešenou zvonicí stojí v čele náměstí poblíž barokní fary a renesančního zámku.
celkový pohled na kostel od náměstí
Graficke pismenko Farní kostel sv. Ondřeje stojí včele náměstí při silnici ve směru Vyškov na Moravě - Kroměříž. Jižně od něj se nachází barokní budova fary a jihovýchodně od něj pak zámek. Kostel na první pohled upoutá svou vysokou hranolovou zvonicí zakončenou barokní bání, ke které se z levé a pravé strany tisknou nižší a užší hranolové schodišťové věže zakončené rovněž báněmi. Půdorys kostela má podobu kříže orientovaného východním směrem. Ve zdech kostela jsou druhotně usazeny renesanční náhrobky majitelů panství v 16. století (Pražmů z Bílkova a Kropáčů z Nevědomí). Poblíž kostela stojí barokní patrová budova fary s pěkným štítem otočeným směrem ...