Skalní útvar (802 m. n. m.) vzniklý mrazovým zvětráváním ortorul ve starších čtvrtohorách. Je tvořen dvěma na sebe navazujícími skalními hřebeny s délkou 44 a 35 m, výškou do 12 m. Na temeni útvary podobné skalnímu hřibu. Chráněná přírodní památka.
Celkový pohled na hlavní část Lisovské skály
Graficke pismenko Trochu stranou zájmu turistů, poněvadž je celý ukrytý mezi vysokými stromy , leč o to krásnější, je skalní útvar v centrální části Žďárských vrchů zvaný Lisovská skála ve výšce 802 m. n. m. Běžný turista tento pozoruhodný útvar nalezne při červeně značené turistické trase od rybníka Velké Dářko, přes Žákovu horu do vesnice Sněžné. Vrcholové skalisko vzniklo vypreparováním výstupku pruhu ortorul z okolních méně odolných hornin procesy mrazového zvětrávání ve starších čtvrtohorách. Útvar Lisovská skála je tvořen dvěma na sebe navazujícími skalními hřebeny s délkou 44 a 35 m, výškou do 12 m, které zvětrávají podél vodorovných puklin do výrazně lavicovité odlučnosti, ...
Jan P. Štěpánek podle informační tabule z místa, 11.9. 2006