Moje místa 0
Kostel postaven v letech 1732 až 1736 podle plánů architekta Kiliána Ignáce Dienzenhofera. Při požáru v roce 1759 došlo k jeho poškození, ale byl znovu obnoven. Kostel spravuje již celá staletí řád křižovníků s červenou hvězdou.
Graficke pismenko V centru města v těsném sousedství Vřídla se nachází chrám sv. Maří Magdalény.
Tento římskokatolický kostel je ukázkou stavitelství vrcholného baroka a patří mezi nejhodnotnější barokní památky Čech. Zařízení kostela je převážně z 18. stol.
Kostel je dlouhý 38 metrů, široký 14 metrů a výška v kopuli dosahuje 38 metrů.
Původně byl kostel obklopen hřbitovem. Pod kostelem se v podloží z vřídelního kamene a žuly nacházejí rozsáhlé krypty.
19.3. 2005

historie

Chrám sv. Maří Magdalény stojí na místě gotického středověkého kostela z 2. poloviny 14. stol. Byl postaven v letech 1732 až 1736 podle plánů pražského architekta Kiliána Ignáce Dienzenhofera. V roce 1759, při velkém požáru města, došlo k rozsáhlému poškození kostela a při opravě získal jednoduchou sedlovou střechu. Hřbitov, který obklopoval ještě i novou stavbu byl zrušen v roce 1784 a nalezené kosti byly uloženy v kryptě nového kostela. V roce