Pohřebiště broumovské židovské obce. Hřbitov s asi 40 náhrobky z 18.-20. století, nestarší z r. 1785, nejmladší 1939.
Židovský hřbitov Brumov - nahr. tvaru desek Desatera
Graficke pismenko Možný přístup ke hřbitovu je po silnici 57 z Brumova do Valašských Klobouk, kde se od místní benzínky na konci obce vydáte 50 m na jih a pak odbočíte doprava. Vydáte se po polní cestě směrem na západ, která vás povede do kopce, kde po 400 m dojdete ke hřbitovu. (GPS Loc: 49°6'3.36"N,18°1'17.34"E)
GP-company, osobní archiv, 27.8. 2006

historie
    Židovský hřbitov v Brumově se rozkládal v trati „Dubník“, zvaný také „Židáky“, parcela č. 2285 o rozloze 755 m2. Pohřebiště je položeno na mírném svahu k východu a je nepravidelného tvaru. Místní židovský hřbitov v Brumově je důležitým dokladem existence zdejší židovské obce a je místem posledního odpočinku židovských souvěrců z celého jižního Valašska. Kamenné náhrobky z 18.-20. století jsou rozmístěné v nepravidelných řadách v počtu asi 40

GP-company, osobní archiv a info. z Muzea v Brumově, 27.8. 2006