Kostel byl vystavěn v roce 1847. Kostel je trojlodní s příčnou lodí a s uzavřeným presbytářem, v západě budovy je hranolová věž.
Celkový pohled na kostel
Graficke pismenko Kostel je hned po hradu Trosky největší dominantou okolí. Hrdě se tyčí do výšky a je viditelný z dalekého okolí. Kostel je v dobrém technickém stavu a je uprostřed hřbitova. Předsálí bylo v době mojí návštěvy otevřeno a tak jsem mohl obdivovat krásný interiér kostela. Na hřbitově je několik historicky cenných náhrobků včetně památníku obětem cholery. Kostel je takřka na konci obce a stojí na mírném pahorku.
Aleš Marek, 22.8. 2006

historie

Kostel je postaven v pseudorománském stylu v roce 1874. Stavba je trojlodní, stejnolodní s příčnou lodí a s uzavřeným presbytářem a se západní hranolovou věží. Okna jsou vysoká s trojdílnou kružbou. Vnitřek je sklenut křížově na pilířích, v bočních lodích jsou empory. Zařízení: rovněž zařízení kostela je v pseudorománském a soudobém stylu. Hlavní oltář je sloupový, portálový s obrazem Panny Marie. Postraní obraz na pravo je s motivem sv.

Aleš Marek / Umělecké památky Čech, svazek čtvrtý. Československá akademie věd spolu s Ústavem teorie a dějin umění. V roce 1982 vydala Academia., 22.8. 2006

Jičín  (JC)
    Újezd pod Troskami