Památník Mistra Jana Husa sídlí v domě, jehož jádro je renesanční, nejspíše postavené okolo r. 1616, na místě rodného domu Jana Husa. Na domku Husův reliéf od sochaře B. Schnircha, odhalený roku 1869, při oslavách 500. výročí narození Jana Husa.
Oba domy památníku od východu
© Ivan Grisa 04/2011
Graficke pismenko Památník Mistra Jana Husa sídlí v domě postaveném na místě bývalého rodného domu Jana Husa. Najdete jej na hlavní průjezdní ulici, asi 150 m od náměstí.
Dnešní dům je v jádru renesanční, nejspíše postavený okolo roku 1616. Současná expozice je z roku 1975 upravená v roce 1991. Na domku Husův reliéf od sochaře Bohuslava Schnircha, odhalený roku 1869, při oslavách 500. výročí narození Jana Husa. Na náměstí stojí socha Mistra Jana Husa od k. Lideckého.

Národní kulturní památka
    Památník je v domě, postaveném na místě bývalého mistrova rodného domu. Dnešní dům je v jádru renesanční, postavený asi okolo roku 1616. Na domku je Husův reliéf od sochaře Bohuslava Schnircha, odhalený roku 1869, při oslavách 500. výročí narození Jana Husa. V r. 1911 byly před Husovým domkem vysazeny dvě lípy. Na náměstí stojí socha Mistra Jana Husa od K. Lideckého. Kromě samotné Husovy rodné světničky je v Památníku nainstalována výstava

V. Pekárik, Památník Mistra Jana Husa, 2.9. 2013