Původně vodní tvrz z r.1567 nechal Kryštof Mauschwitz z Armenruh v roce 1600 zbořit a postavit pozdně renesanční zámek. Svoji současnou podobu dostal v r. 1855 za hraběte Josefa z Nostic. Zajímavá je výzdoba zámecké kaple v prvním patře.
Zámek je přístupný příležitostně (adventní jarmark, svatoanenská pouť atp.).

historie

Vodní tvrz je poprvé připomínaná v roce 1567, kdy ji od Licků z Rýzmburka odkupuje Jáchym Mauschwitz z Armenruh. Mauschwitzové sídlo rozšiřují na pozdně renesanční čtyřkřídlý zámek. V 17. století provedl Kryštof Václav Nostic přestavbu v raně barokním duchu. V přízemí vznikly pilířové arkády a v patře oválný sál. Je bohatě štukově vyzdoben. Ústřední oválné zrcadlo stropu přidržuje po obvodu tucet figur satyrů, zdobí je freska Bakchova průvodu

Pavel Vlček, Ilustrovaná encyklopedie českých zámků, 23.8. 2006
    Rokytnice v Orlických horách
    První zpráva o Rokytnici v Orlických horách, založené pány z Rychnova při kolonizaci hor, pochází z r. 1318, kdy držel Rokytnici pražský kanovník Hroznata. Po jeho smrti držela Rokytnici v l. 1495 – 1548 Johanka z Rychnova, dcera Jindřicha Rychnovského z Rychnova, provdaná za Kunatu Vlka z Kvítkova a po jeho smrti r. 1534 podruhé za Kuneše Hokovského z Hokova. Po Johance zdědili Rokytnici její děti z prvního manželství Jiří, Jindřich, Alena a

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Východní Čechy, 12.8. 2006

Časová osa

1600
    Na místě tvrze za Kryštofa Maušvice z Armenruh byl postaven renesanční zámek.
    1734
    Hrabětem Jan Karel Kryštof z Nostic zámek nechal rozšířit a přestavět v barokním slohu.
    1855
    Další přestavba zámku proběhla za hraběte Josefa z Nostic.
    1918
    V přízemí zámku byly umístěny české menšinové školy.
    1945
    Rodina Nostic – Rieneck přišla o zámek, který pak sloužil ke školním účelům.
    před rokem 1989
    V majetku společností mechanizace traťových hospodářství a později strojírny Rokytnice. Zámek chátrá.
    V soukromých rukách prochází rekonstrukcí